Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Pärnumaal loodi Saarde jaoskond Pärnumaal loodi Saarde jaoskond 24. mai 2015 on Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna jaoks edaspidi pidupäev, sest just sellel päeval loodi Saarde jaoskond. Jõudu, jaksu, pikka iga ja tegusaid naisi Saarde jaoskonnale! ← Eelmine 263 naiskodukaitsjat osales Kaitseväe suurõppusel Siil 2015 Järgmine → Võsu õppe- ja puhkekeskus ootab õppureid ja puhkajaid Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

A. Rallmann 24. mail 2015

24. mai 2015 on Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna jaoks edaspidi pidupäev, sest just sellel päeval loodi Saarde jaoskond.

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond
Jaoskonna vastne aseesinaine kostitas meid imelise tordiga. Foto: A.Rallmann

Jaoskonna loomise juures oli kohal 10 naist, kelle hulgas oli nii vanu olijaid, uusi tulijaid, kui ka neid, kes naaber maakonnast üle plaanivad tulla, sest elukohaks juba pikemalt Kilingi-Nõmme. Kuna naised juba kõik koos olid, siis valiti ära ka juhatus, kelle volitused algavad pärast käskkirja väljaandmist. Jaoskonna esinaiseks valiti ühehäälselt Maarja Jalasto ja aseesinaiseks Airiki Talts.

 

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

Saarde jaoskond loodi esmaskordselt 13. novembril 1927. aastal. Pärast ringkonna taasloomist 1993. a on 2004. aastal välja antud aastaraamatus kirjas, et tegutseb Pärnu jaoskond, loomisjärgus on Tori ja Saarde jaoskond. Nagu täna ära märgiti, siis jaoskonna loomisjärk kestis tervelt 11 aastat.

 

Miks meil naiste kokku saamine nii kaua aega võttis? „Soov liituda NKK-ga oli juba ammu. Liitusin kuna tahaks midagi teistsugust teha. Liituda soovitas ka elukaaslane, kes ise on Kaitseliidus,“ jagas oma mõtteid Andrea.

 

Margitil avanes aga alles nüüd võimalus sobitada Soomes tööl käimine ja vaba aeg Eestis. Plaaninud oli ta seda aastaid ja nüüd sai mõte realiseeritud.

 

Kuna enamusel on kodus mees, poeg või  vend, kes juba eelnevalt aastaid Kaitseliidus tegutsenud, siis ka Kristini jaoks oli nakkav just see, mida ta kodus nägi.

 

„Mõned aastad tagasi ilmus mu tuppa rauast kapp, mis kruviti kinni nii seina kui ka põranda külge. Ülikoolist nädalavahetuseks koju tulles ehmatasin end näost täiesti kaameks. Kiljatuse peale tuli isalt rahulik vastus: „Mis sa karjud? Su vend seisab kodurahu eest.“ Jälgides venna tegevust Kaitseliidus, kasvas minus ka soov ja tahe samamoodi kodumaa heaks midagi ära teha. Nii ma siis lõpuks võtsin vastu otsuse liituda Naiskodukaitsega, sest kui otsus on kindel, et asi on õige, tuleb koheselt (või esimesel võimalusel) reageerida.“

 

Ühesõnaga, tundub, et tähtede seis oli meie poolt! :)

 

Tori jaoskond peab veel jääma oma järge ootama. Küll aga on vahepeal katkenud ka Pärnu jaoskonna tegevus ning sellele jaoskonnale puhutakse uued tuuled sisse juba ringkonna aastapäeval 5. juunil.

 

Jõudu, jaksu, pikka iga ja tegusaid naisi Saarde jaoskonnale!

FastLion CMS

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

Jaoskonna vastne aseesinaine kostitas meid imelise tordiga Foto: A 24. mai 2015 on Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna jaoks edaspidi pidupäev, sest just sellel päeval loodi Saarde jaoskond.

Pärnumaal loodi Saarde jaoskond

www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse