Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Toimus esimene esmaabi erialavõistlus Toimus esimene esmaabi erialavõistlus 6. -7. septembril 2008 toimus Kirna õppekeskuses Naiskodukaitse esimene üleriiklik esmaabi erialavõistlus. Kokku tuli 44 inimest ehk 11 võistkonda. Järgmine aasta uuesti ja paremini! Võistluse tulemused: I koht - Tartu (190,5 p) II koht - Sakala (152,5 p) III koht - Võru (140,9 p) IV koht - Harju (134,6 p) V koht - Valga (132,8 p) VI koht - Jõgeva (132,5 p) VII koht - Lääne (120,9 p) VIII koht - Valga kodutütred (115,4 p) IX koht - Põlva (114,3 p) X koht - Rapla (104,3 p) XI koht - Pärnu (87,6 p) Erialaõpe Meditsiin Võistlused ← Eelmine Kuidas hoida oma jalgu pikal rännakul? Järgmine → Linnalahing - õppimine läbi valu Toimus esimene esmaabi erialavõistlus Naiskodukaitse üleriiklik esmaabi erialavõistlus

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus

Kristiina Vaas, meditsiinigrupi vanem 25. sept. 2008

6.-7. septembril 2008 toimus Kirna õppekeskuses Naiskodukaitse esimene üleriiklik esmaabi erialavõistlus. Kokku tuli 44 inimest ehk 11 võistkonda.

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus
Foto: Kristiina Vaas

Esindatud olid Tartu, Sakala, Võru, Harju, Valga, Jõgeva, Lääne, Põlva, Rapla, Pärnu ringkonnad ja lisaks Valga kodutütred.

 

Võistlejad saabusid laupäeva hommikupoolikul, neid ootas kerge lõunaoode ja õppus võiski alata. Väike sissejuhatus, olmelised küsimused ja ajakava tutvustamine. Rinda pistsid naised individuaalse kirjaliku testi, videoülesande ja situatsioonülesannete lahendamisega. Lisaks said nad vaadata õppevideot ja harjutada elustamist. Nii et tegu polnud ainult võistlusega, õppimisvõimalusi oli igal ülesandel.

 

Kirjeldan lähemalt, mida siis iga ülesanne endast kujutas.

 

Testis küsiti erinevaid esmaabialaseid küsimusi. Näiteks: mida tähendab KKK, millised on lahtise luumurru tunnused, millisele vigastusele viitab vahutav veri jne. Peale testi lahendamist oli ka väike küsimuste-vastuste voor, kust said võistlejad infot, mida nad õigesti ja mida valesti vastasid.

 

Videoülesandes näidati üht situatsiooni autoõnnetusest, kus väikeauto oli suure metsaveokiga kokku põrganud ja kus oli palju kannatanuid. Võib kohe paralleele tõmmata juuli alguses Tartumaal toimunud õnnetusest, kus sattus kahe auto kokkupõrkes korraga liiklusõnnetusse 11 inimest, kellest 9 sõitsid ühes autos (Žigulis). Ülesandeks oli kirjutada abiandjate kohta plussid ja miinused – mida tehti hästi, mida halvasti või üldse tegemata jäeti. Esmalt tegid kõik individuaalselt märkmeid video ajal ja peale seda grupitööna pandi kirja grupi arvamus abistajate tegevusest. Hiljem vaadati koos instruktoritega video uuesti üle ja analüüsiti põhjalikult kogu seal toimunud tegevust.

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus
Foto: Kristiina Vaas

Õppevideos näidati, mida teha põletuste-, mürgituste-, gaasi- ja elektrikannatanutega.

 

Elustamise etapis said võistlejad kätt harjutada kolme nuku peal – täiskasvanu, lapse ja imiku peal. Esmalt toimus väike meeldetuletav sissejuhatus, keda kuidas elustama peab ja siis mindi nukkude kallale. Toimusid ka elavad arutelud, näiteks milline on elustamissuhe praegu (2:30), miks see nii on jne.

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus
Foto: Kristiina Vaas

Situatsiooniülesanded olid vast kõige põnevamad, sest seal said kõik oma oskused reaalselt mängu panna. Olid lavastatud erinevad situatsioonid tavaelust (autoavarii, allakäinud pere õnnetus, matkaliste ebaõnn vanas majas). Väga positiivne oli see, et instruktorid andsid kohe peale situatsiooni lõppu põhjalikku tagasisidet ülesande lahendamise kohta, kõik küsimused ja kahtlused said vastused.

 

Kokkuvõtlikult võin öelda, et oli väga sisutihe ja õppimismeelne nädalavahetus. Üheks suureks plussiks tooksin välja kohese põhjaliku tagasiside andmise ja analüüsi. Kui võib-olla tavaliselt pole palju aega tagasiside küsimiseks/andmiseks, siis sel õppusel said tõepoolest kõik küsimused vastused. Teiseks suureks plussiks oli minu arvates õppuse vaheldusrikkus ja ülesannete erinevus. Kogu aeg oli erinevat tegevust, ei olnud tundideviisi kuskil klassiruumis istumist. Oli selline aktiivne õppimisega segatud võistlemine.

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus
Foto: Kristiina Vaas

Lõppkokkuvõttes tahaksin tänada ja kiita võistlejaid, sest kõik olid tõeliselt tublid ja said väga hästi hakkama. Eraldi tahaksin tänada ka tublisid instruktoreid, kes veel hilistel öötundidel rabasid tööd teha. Lisaks olid nad ekstratublid, sest kuna oli esmakordselt sedasorti võistlusega tegu, siis kõigile oli see uus ja raskem kui tavaliselt, aga nad said hakkama väga hästi.

 

Lõpetuseks ma arvan, et see oli üks väga vahva õppus, mis läks 100% asja ette ja et nii võistlejad kui korraldajad võisid rahule jääda. Järgmine aasta uuesti ja paremini!

 

Võistluse tulemused:

I koht - Tartu (190,5 p)
II koht - Sakala (152,5 p)
III koht - Võru (140,9 p)
IV koht - Harju (134,6 p)
V koht - Valga (132,8 p)
VI koht - Jõgeva (132,5 p)
VII koht - Lääne (120,9 p)
VIII koht - Valga kodutütred (115,4 p)
IX koht - Põlva (114,3 p)
X koht - Rapla (104,3 p)
XI koht - Pärnu (87,6 p)

FastLion CMS

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus

Foto: Kristiina Vaas Esindatud olid Tartu, Sakala, Võru, Harju, Valga, Jõgeva, Lääne, Põlva, Rapla, Pärnu ringkonnad ja lisaks Valga kodutütred Võistlejad saabusid laupäeva hommikupoolikul, neid ootas kerge lõunaoode ja õppus võiski alata 6.-7. septembril 2008 toimus Kirna õppekeskuses Naiskodukaitse esimene üleriiklik esmaabi erialavõistlus. Kokku tuli 44 inimest ehk 11 võistkonda.

Toimus esimene esmaabi erialavõistlus

Naiskodukaitse üleriiklik esmaabi erialavõistlus
www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse