Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad 4. ja 5. oktoobril 2014 toimus Tartus välikokkade erialavõistlus. Algul oli registreeritud 15 võistkonda. Kohale tuli 10. Meie, Rapla ringkonna naiskodukaitsjad, läksime 3. oktoobri õhtuks kohale. ← Eelmine Koogist, inimestest, suitsukanast ja Velise laadast Järgmine → Kuidas kõlab „vete kohin“ irokeesi keeles? Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

Monika Paulsen 6. okt. 2014

4. ja 5. oktoobril 2014 toimus Tartus välikokkade erialavõistlus. Algul oli registreeritud 15 võistkonda. Kohale tuli 10. Meie, Rapla ringkonna naiskodukaitsjad, läksime 3. oktoobri õhtuks kohale.

Meid kostitati õhtusöögiga, mis oli maitsev ja vajalik, sest sõitsime kohe peale tööd ja süüa ei jõudnud. Meid majutati Taru hotelli kahestesse tubadesse. Enne magama minekut lugesime seaduseid ja välikoka eetikat, kohustusi, hügieeninõudeid jne. Mõndagi uuritust läks pühapäevasel testil isegi vaja.

Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

Laupäeval saime hommikusöögi ja oli rivistus ning meie hakkasime kohe hommikul valmistama ühepajatoitu 20 inimesele. Aega oli meile antud 3 tundi. Kontrollijaks oli Iive Rohtla Alutaguse ringkonnast. Liha kaaluti meile sööklas 5kg, teised toiduained saime ise valida. Tegime kiire kalkulatsiooni ning tõime kartulit, sibulat, kaalikat, kapsast, lillkapsast, porgandit ja õli. Seadsime üles kaks lauda ja pingi. Tegime üsna traditsioonilise toidu. Lubatud oli kasutada ka ühte oma salamaitseainet. Mul oli salamaitseaineks supisegu, mis koosnes sibulast, tillist, porgandist, küüslaugust, petersellist, soolast. Kui me seda lisasime, siis kohtunik Iive ütles, et meie toidul on kohe teistmoodi hea lõhn, huvitav mis maitse toidul olema saab.

Kõik naised olid tegevuses. Valesti tegime ainult seda, et katlakütjal ei pea olema põlle ja kummikindaga ei tohi pliidiust avada. Meie tegime nii, et koorisime kartulit ja samas riietuses läksime puid alla panema. Minu enda viga oli see, et hakkasin küüslauku koorima juba hakkimisel olevate köögiviljade lauaotsas, kuigi seal olid ka kapsalehed. Iivele ei jäänud midagi märkamata ja ta kohe hoiatas. Kui toit valmis oli siis mõõdeti mõlaga kogust. Meil oli 1cm rohkem, kui vaja. Ohkasime rõõmsalt, et vähem ei olnud, muidu jääksid metsas olijad ilma söögita. Seejärel pidime panema kaussi 500 g toitu, siis selgitasime mida ja kui palju toidu valmistamiseks kasutasime. Panime kokku asjad, et teised saaksid samaga alustada.

Lõunasöök koosnes meie enda vaaritatud toitudest. Järgmisena läksime kööki magustoitu valmistama. Pidime minema poodi ja 5 euro eest ostma koostisained. Meie tegime oma magustoidu minu pakutud ananassisaiade retsepti järgi. Ostsime ananassirõngad siirupis, pärmilehttainast, pähkleid, päevalilleseemneid, marmelaadi kaunistuseks. 1 sent jäi etteantud eelarvest järgi. Täpis arvutamine käis poes. Aega saime jälle 3tundi. Köögis panime ananassid nõrguma, taigna sulama, lõikusime marmelaadi ja pähkleid. Keerasime taignaribad ümber viilude läbi augu. Panime peale kaneeli ja pähklid ning lükkasime kõik  ahju. Küpsesid ilusaks pruuniks. Peale panime tuhksuhkrut ja marmelaadi. Ei jäänud väga ilus kuna puudus sõel, et tuhksuhkur ilusti ja ühtlaselt laiali läheks. Aga maitses imehästi. Ülejäänud taignast tegime kaneelirulle ja lipse. Jällegi pidime aru andma, et mida tegime ja kuidas. Lõpuks saime kõik koos maitsta tehtud toite. Õhtusöögiks oli jälle ühepajatoit.  Sõitsime hotelli ning olime rahul, et saime hakkama. Läksime päris vara magama, isegi naabritele ei viitsinud külla minna nagu eelmisel õhtul.

Pühapäeva hommik algas imehea hirsipudru, võileibade ja kohviga. Järgnes 24-tunni toidupakkide tutvustus. Mina ja Pirko käisime enne võistlust mitu päeva uurimas hindu, kaloreid ja kaubavalikut. Meie pakis oli 17 toiduainet, 4300 kcal maksis 8.36 jällegi 1sent võitu ja kaalus 1496 g. Kohtunikele väga meeldis, et närimiskumm oli pakis – hammaste hügieeni tarbeks, millele teised ei mõelnudki. Nätsu lisamine pakki oli Kaie ettepanek. Oli tore saali tulla, sest kõiki võistkondi võeti vastu plaksutades ja tuldi kohe uudistama mida ladusime lauale näitamiseks.

Siis oli test. Küsimused vee tarbimise, mürgituse tekkimise põhjuste, köögi paigutuse veekogu suhtes kohta. Millal pesta käsi? Tuli teha menüü ja kalkulatsioon 30 pioneerile eritingimustes. Abi oli Marilinist, kes on kokk. Tegime ka tagasisidepaberi ja oligi tehtud see võistlus. Jäi oodata veel vaid tulemusi. Meie läksime lõpetamisele mõttega, et tähtis pole võit, vaid osavõtt. Autasustamist alustati tagantpoolt. Küll oli hea kuulda, et ikka ei ole veel Rapla kord. 5. koht rõõmustas meid väga.

Tagasiteel arutasime, mida tegime valesti  ning arvasime, et võiks tulevikus jälle minna Raplat esindama. Rapla võistkonnas andsid oma panuse  olid Monika Paulsen, Pirko Peterson, Kaie Kensap-Kukk, Marilin Saaliste.

FastLion CMS

Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

Meid kostitati õhtusöögiga, mis oli maitsev ja vajalik, sest sõitsime kohe peale tööd ja süüa ei jõudnud Meid majutati Taru hotelli kahestesse tubadesse 4. ja 5. oktoobril 2014 toimus Tartus välikokkade erialavõistlus. Algul oli registreeritud 15 võistkonda. Kohale tuli 10. Meie, Rapla ringkonna naiskodukaitsjad, läksime 3. oktoobri õhtuks kohale.

Raplakad Välitoitlustuse erialavõistlusel viiendad

www.naiskodukaitse.ee © 2019 » Naiskodukaitse