Uudised      KKK      Tegevusplaan      Siseveeb      Kontakt      
Akadeemikud läksid tagasi kooli Akadeemikud läksid tagasi kooli Kummikeks ja spikerdamine, ajalugu ja molekulid – need olid mõned märksõnad möödunud nädalavahetusel toimunud Tallinna ringkonna akadeemilise jaoskonna suvepäevadel. ← Eelmine Tunni ajaga vanalinnale ring peale Järgmine → Tunne ennast ja loodust Akadeemikud läksid tagasi kooli Tallinna ringkonna akadeemilise jaoskonna suvepäevad

Akadeemikud läksid tagasi kooli

Eveli Sammelselg 4. juulil 2012

Kummikeks ja spikerdamine, ajalugu ja molekulid – need olid mõned märksõnad möödunud nädalavahetusel toimunud Tallinna ringkonna akadeemilise jaoskonna suvepäevadel.

Päeva alustasime jalutuskäiguga Nõmmeveski joale, kus tutvusime Esta juhendamisel ka vana hüdroelektrijaama varemetega. Nii mõnelegi osalejale tuli üllatusena sellise huvitava koha olemasolu, sest varemed olid tõesti vägevad! Juga paiknes looduskaunis kanjonis, mis on eelkõige geoloogiatudengitele huvipakkuv koht, sest see on üks ulatuslikumaid alam-ordoviitsiumi kivimite paljandeid Põhja-Eestis. Saime teada, et kunagine hüdroelektrijaam andis elektrit puupapivabrikule, et jaama plaanitakse taastada ja et toimiva kalatrepi ehitamine on üks keeruline asi. 

Akadeemikud läksid tagasi kooli
Geomeetria tund

Peale kosutavat lõunasööki leidsime, et võiks üksteisega tutvuda ka. Väikesed grupid said ülesandeks leida kolm asja, mis on neil grupiliikmetega ühine. Tuli välja, et kõige lihtsam oli ühiseid nimetajaid leida ainult meestest koosneval grupil – jalgpall ja õlu koorusid ruttu välja ning väikese küsitluse tulemusel veenduti, et kolmas ühisjoon on, et keegi neist ei kuulu ei Naiskodukaitsesse ega Kaitseliitu. 

Akadeemikud läksid tagasi kooli
Keemiatund ehk molekulide loopimine
Akadeemikud läksid tagasi kooli
Vahetund ehk kummikeks.
Akadeemikud läksid tagasi kooli
Politoloogia ehk suure mulli ajamine.

Siis haaras Maret ohjad enda kätte ja pani õpilased koolipinki. Algasid jõukatsumised keemias (molekulide loopimine), politoloogias (suure mulli ajamine), ajaloos (gladiaatorite võitlus), geomeetrias, spikerdamises, kummikeksus, hoota kaugushüppes ja vahetusjalatsite loopimises. Ulakaid kooliõpilasi aitasid ohjes hoida abiõpetajad Kairit ja Kristo. Üldiselt kulges spartakiaad hästi, mitmed õpilased said isegi kiituskirja ja laitusi seekord välja kirjutada ei tulnudki. 

Akadeemikud läksid tagasi kooli
Teine vahetund ehk vahetusjalatsite loopimine.
Akadeemikud läksid tagasi kooli
Spikerdamine ehk peegelkirja lugemine.
Akadeemikud läksid tagasi kooli
Arvutitund ehk tiigrihüpe.

Peale väsitavaid koolitunde algas grill ja chill ehk lõõgastav saunaõhtu. Veidi enne südaööd nõudsid õpilased siiski kontrolltööd: „Kas viktoriini ei tulegi?“. Tuli. Ingridi, Tuuli, Eveli ja Urmase kokkupandud viktoriin pani nii mõnegi võistkonna mõtlikult kulmu kortsutama. Küsimused olid kõik militaarset laadi – näiteks tuli ära arvata, miks oli II MS ajal Eesti põlevkivist toodetud õli nõutud kaup allveelaevadel. Nii nupukaid ei olnudki, kes oleksid välja arvutanud, kaua kulub silla ületuseks aega staabiassistendil, parameedikul, välikokal ja formeerijal. Siiski selgus võitjavõistkond, kes oli ettenägelikult oma koondnimeks pannud „Võitjad“ ehk Liivi, August ja Heidi.

Akadeemikud läksid tagasi kooli
Ajaloo tund ehk gladiaatorite võitlus.

Pühapäev on igas koolis vaba päev. Nii ka meil – osalejad said valida oma lemmiktegevuste seast, oli selleks siis kanuutamine, päevitamine või pisematel lillede söömine. Rahule jäid kõik!

 

Täname ka! Täname näiteks Pilleriini, kes vaikselt ja märkamatult köögis toimetas ja tule ääres mehi juhendas; täname Maretit, Kairitit ja Kristot, kes nii geniaalsed võistlused välja mõtlesid; täname Estat, kes otsis välja kogu info, mis võimalik leida Nõmmeveski joa kohta; täname Tuulit ja Ingridit, kes küll ise kohale tulla ei saanud, kuid panid kokku huvitavate küsimustega viktoriini; täname Erlet, kes kujundas vahvad kiituskirjad; täname Heidit - logistikut, kes kogu varustuse kohale vedas. Täname Nõmmeveski külalistemaja sõbralikku pererahvast, kes meid lahkelt vastu võtsid. Täname kõiki akadeemikuid, kes meiega nädalavahetuse koos veetsid. Täname kõiki lapsi, kes kannatlikult pealt vaatasid, kui nende vanemad koolipõlve ulakusi tegema pandi.

FastLion CMS

Akadeemikud läksid tagasi kooli

Akadeemikud läksid tagasi kooli

Päeva alustasime jalutuskäiguga Nõmmeveski joale, kus tutvusime Esta juhendamisel ka vana hüdroelektrijaama varemetega Nii mõnelegi osalejale tuli üllatusena sellise huvitava koha olemasolu, sest varemed olid tõesti vägevad! Juga paiknes looduskaunis kanjonis, mis on eelkõige geoloogiatudengitele huvipakkuv koht, sest see on üks ulatuslikumaid alam-ordoviitsiumi kivimite paljandeid Põhja-Eestis Kummikeks ja spikerdamine, ajalugu ja molekulid – need olid mõned märksõnad möödunud nädalavahetusel toimunud Tallinna ringkonna akadeemilise jaoskonna suvepäevadel.

Akadeemikud läksid tagasi kooli

Tallinna ringkonna akadeemilise jaoskonna suvepäevad
www.naiskodukaitse.ee © 2024 » Naiskodukaitse